Opskriften er fra TV2 for et par år siden, og nu er det 3. år i træk, at jeg bager dem.
Dej:
375 g smør
25 g sukker
500 g hvedemel
1,25 dl sødmælk
2 æg
50 g gær
10 g kardemomme
Fyld:
125 g smør
125 g marcipan
125 g sukker
Glasur:
350 g flormelis
20 g kakao
0,5 dl varmt vand
Æg til pensling og hasselnødder til pynt.
Gær og sukker opløses i mælken. Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i, ælt i ca. 5 minutter. Stil i køleskabet i ca. 20 minutter.
Bland marcipan, sukker og smør til fyldet.
Rul dejen ud til ca. 0,4 mm tykkelse og skær firkanter på ca. 10 x 10 cm. Fordel fyldet på firkanterne og luk bollerne mod midten, sørg for, at de er helt lukkede ellers flyder fyldet ud under bagningen. Stil bollerne med samlingen nedad mod pladen og lad hæve i ca. 1, 5 time.
Pensl bollerne med æg og bag ved 220 grader i ca. 8-10 minutter.
Pynt med glasur og hasselnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar