lørdag den 27. april 2013

Hurtig æblekage

Fik "uventede" gæster forleden og lovede at servere noget til kaffen. Da jeg var på arbejde og ikke rigtig havde så meget i huset at lave noget af, blev til en kage, der er en ren klassiker i mit køkken. Hurtig æblekage. Den er nem, hurtig, kræver ikke for mange mærkelige ingredienser og så smager den skønt. Vi var 5 voksne og 2 børn, og der var kun et lille stykke tilbage.


Opskrift
 Ca. 8 æbler af alm. størrelse, skrællede og skåret i tern
250 gram smør
250 gram mel
250 gram sukker
en håndfuld hakkede mandler
kanel og lidt ekstra sukker

Fordel æbleternene i et tærtefad og drys med mandler, kanel (i et jævnt lag over hele kagen) og sukker.
Ælt smør, sukker og mel sammen og fordel det over kagen. Man kan ikke rulle dejen ud, så jeg tager bare lidt af gangen og ligesom maser flad og lægger på kagen, det flyder sammen under bagning, og hvor skønt er det lige, at man ikke skal til at vaske kagerulle og køkkenbord bagefter.

Bag kagen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Server varm med cremefraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar